Пруст и ностальгия

Агата Лозовская
PROUST AND NOSTALGIA

The single tree like me
       or you, my darling.
The shadow peaple…
        P r o a s t  and nostalgia.
One evening of September.
       Winter garden.
Todey is history,
       as dreams with jumandji.

T i m e  w i s i n...  Lady weeping
       in blak darkness:
- When I am an old woman,
       when my glass
shous me my face.., tell me: 
       ''You perfectness, fineless!''
No clock now needs.
       Today is not. Close eyes.

Will you notice?
       When kisses are repeated…
That snow wind,
       the magic garden, night
dressed in black from top to toe
       half aslleeped,
she potter round wood
       from left to right.

Insomnia... A spot of ink…
       My horror!..
O!.. singlee tree..,
        and Muse's speak.., and  P r o u s t..,
ho writing dryweds about
       young girls in flowers.
Tomorrow is gone
       to silence of the pools.


ПРУСТ И НОСТАЛЬГИЯ

Как одиноко,  милый, 
       это древо!
Людские тени…
       П р у с т  и ностальгия.
Ещё сентябрь
       в саду заиндевелом.
Жемчужны дрёмы…   
       И  ''сегодня'' -  сгинет!..

У т р а ч е н н о е  в р е м я…
       Ропот - в ухо…
Смотрелась в зеркало –
       и вдруг всплакнула:
- Когда я стану
       дряхлою старухой,
прекрасною зови!..
       И грусть уснула.

Вихрь снеговой!..
       Но длятся поцелуи.
Волшебен сад, где ночь
       в покровах чёрных
плутает полусонно,
       нас минуя;
кружит по саду вправо,
       влево вздорно!..

Чернильное пятно…
       Бессонный ужас!..
Деревьев хруст
       и Музы разговоры.
Сень  ''д е в у ш е к  в  ц в е т у''…
       Часов не нужно.
И  ''завтра'' – сгинет!..  П р у с т…
       Всё минет скоро.