Мова

Лариса Чепурнова
 
Українська мова гарна,
Мелодійна, різнобарвна,
Звуки линуть візерунком,
Наче пісня у малюнку.
В пісні цій і подих вітру
З запашних ланів розквітлих,
Й переливи водограю,
Й солов’їний спів у гаю.
 
Чути голоси природи
В мові вільного народу.
Це звучить стихійна воля
Непідкореної долі.
 
Крізь негоди крок за кроком
Мова подолала роки.
Несли мову українці
І гуртом, і поодинці.
Несли, мов цілющу воду,
Що дарує вічну вроду.
 
Скарб безцінний для нащадків
Пощастило нам вивчати.
Можуть пращури радіти:
Мову вчать у школі діти!



2008 рік (вірш до шкільних заходів)
ілюстрація - кадр з мультфільму "Мавка. Лісова пісня"