Осiннi сни

Ядвига Ясенева
Крізь листя проглядає неба синь,
Осіннє сонце золотавить крони.
А я вночі ще бачу літні сни
Яскраві, запашні і жару повні.

То що їх навіва?! Жага тепла,
Бажання зберегти життєве літо?
Чи може, щоб всміхатися могла
Осінніми туманами сповита?

Я хочу бачити затишні сни,
Щоб просиналась сповнена любові...
Хай сняться! І не тільки восени.
Гарячі, запашні і кольорові.