Мафтуна

Абдукаюм Мамаджанов
   М А Ф Т У Н А

Мафтуна, номи некат бо сад умед гузоштем,

Мафтуни руи моху нури хуршед гузоштем,

Гарчи хаёт рангин аст, накши сафед бас дилкаш,

Номи ту бо умеди бахти сафед гузоштем.

Мураккаб аст бас хает, муаммояш бешумор,

Гох шоди меоварад, гох месозад бекарор.

Лек осон мегузарад аз хар санчиш беозор

Он, ки дар рахи рости кадам монад устувор.

Маънии ин хаетро фахмиди, ки на бозист,

Балки одамгариву доим худошиносист.

Чони бобо, ба ману очаат хамин кофист-

Ту лоики модари, падар низ аз ту розист!