Пишайся

Лена Грама
Пишайся що людиною зостався.
Вродившись на своїй рідній землі.
І як би не гордився,та не брався...
Всі докази по іншому малі.

Бо нації усякі є,усякі...
Є мови. Є надії.Та права.
Як квіти:Що ромашки,-є. Що -маки.
І також...просто зібгана трава.

Отак і люди є. Нечисті і відверті.
Без імені.Без нації.Лиця.
Та в серці,-серця.Неможливо стерти.
Як спогади болючого правця.

Отож пишайся,тільки не забудься...
Що інде...інде,люди також є.
Життя цінуй,ціною не відлюдька.
То просто жах.І не лишень своє.

Пишайся.Будь упевнено хорошим.
Для себе зрозумівши життя суть.
Ціни  не тільки націю і гроші...
Пишайся що людина. Нею будь.
 (Понкратова.О.В.)