Расцвет

Карпенко Наталия
Нарешті мрія зіркою сія!
Я так чекала довгі зими й весни,
що мова рідна сонячна моя
із забуття негідного воскресне!

І ось, прийшов той довгожданий час,
і заспівала рідна наша мова!
Новим розквітло цвітом серед нас
і запишалось українське слово!

Воно бринить, як пісня солов'я,
воно звучить так гордо й переможно!
Це мова рідна – і твоя й моя, -
тепер її вивчатиме тут кожний.

Вона, мов квітка у своїм саду –
розквітла пишно й землю заквітчала,
щоб Україну вільну, молоду,
уже всім світом дружно привітали.

Я вірила, що в багатьох серцях
вогонь любові жеврів променисто,
бо мова – то, як матінка для нас,
то, як вода джерельна, свіжа й чиста!

Без мови – не було б давно і нас,
і не було б, можливо, України, -
нехай благословенним буде час,
коли воскресла мова солов'їна!
               
Вересень 2017.