Сянэ

Шефруков Адам Рамазанович
Дунаим тетэп псэ зыхэт
Ощ нахь сшlуэлъапlэ,
Ощ нахь дахэ.
Гъэтхапэми ом изытет-
Къыппэсэлъытэ,
Пфэсэгъадэ.

Сашъхьагъ ошъуапщэхэм азфагу,
Тыгъэ нэбзыеу уыкъыхэпсы.
Къерэгъэнэф ащ сэ сигъогу,
Егъэкlэракl дунай чlыопсыр.

Гъашlэ мыух, Тхьам пфегъэшъуаш.
Ащ чэщи мафи сыкlэлъэlу.
О уинэмысыр сэ сишъуаш,
Джэнэтыр пстэури илъ уиlэгум.

Сыкъызтехьажьыкlэ тиурам
Къэгъагъ lэрамыр зыдэсэхьы...
Мы усэ стхыгъэм икъутам
Сэ сянэ гупсэ фэсэгъэхьы.

 
26.09.2019г.
къ. Тэхъутэмыкъуай