Мама - как песня

Надежда Рубан
Мама -наче пісня журавлина.


Мама - наче пісня журавлина,
А над нею посивіла хмара,
В горах сивих -росяна стежина,
А на тій стежині - сива мама.
Мозолями руки в мами вкриті,
Дивиться у даль кудись, далеко,
Може вигляда роки прожиті,
А на плоті в парі два лелеки.
Мамо,мамо, Ви, як давня пісня,
Бринить у серці завжди особливо,
Ви для мене наче осінь пізня,
Що теплом ще гріє так вразливо.
Сяду на царині із сестрою,
А бо трохи посижу на плоті,
В снах біля воріт Ваших постою,
І душа знов моя у польоті.
За Вас в молитві підіймаю очі,
До Вас душею лину із доріг,
Із серпанків теплих днів і ночей,
Плетивом покрию ваш поріг.

Автор ;Н.П. Рубан.