Прогулка. детское

Красов Владимир Иванович
Я под зонтиком в дождик гулял
и ничуть не промок,не устал;
А по луже большой пробежал,
Промочил ноги и захворал.

Я с простудой в постели лежал,
В свои игры совсем не играл.
И не мог в детский сад приходить,
А без сада так скучно мне жить.

Но теперь знаю я наперёд,
Что по лужам нельзя ходить вброд
Или шлёпать по ним и резвиться,
Чтобы снова мне
              не простудиться.
    29.09.2019 г.

WALK. for children

In the rain with umbrella I walked
And didn't get wet nor even fatigued.
But when I crossed a puddle in the yard
In the evening I caught cold too hard.

In the bed with the chill I ought to stay
With my toys I could not at all play
Nor I could my kindergarten assist
And without it I indeed missed.

Now I know very well in advance
I'll really pass all of puddles at once
And in them I will not frisk about
Not to get wet.So this way to rush illnesses round.