Чось не спалось менi вранцi

Владимир Ольховой
Чось не спалось мені вранці,
Встав раніше ніж завжди.
В жовто-синій вишиванці,
В полі діва йшла сюди.

Така гарна і зваблива,
Як тополечка струнка!
Щей в придачу і вродлива,
Хода легка і швидка.

Я в задумі хто ж ця пані
Не з тутешнього села?
Тай зустрів ще на світанні
Певно йшла до нас з здаля.

Здогадався що то осінь
Жаль жонатий... до душі.
Завітала зрання в гості,
Тай пішла, без метушні.

Владимир Ольховой. 1 Октября 2019.