Ленин белэн сойлэштем

Фаниль Асфаров
Куптэн тугел тошлэремдэ Ленин белэн курештем.
Каршыга каршы утырып бик озаклай сойлэштем.
Сакалын сыпый сыпый эндэшмичэ тыннады.
Ул бик куп сорау бирмэде мин куберэк сойлэдем
Уземнен яшэгэн хэлемне бармакларда курсэттем.
Яшэунен ямен беткэнен елый елый аннаттым.
Елагач бик жинелэйде улда куз яшен сортеп алды.
Эх товарищ! Хэллэр плохо бит, дип чырае сыегайды.
Исэн булганда тырыштым чиремэ карамыйча.
Булышып тиз жибэрделэр шул буржуйларны бетермичэ.
Мин булганда камунислар башын иеп йормэде.
Кукрэккэ сугып без диеп кызыл флагын жиллэде.
Бер дошмандан куркмадык без,коралны эзер тоттык.
Жыр сузлэрендэ булды ул паравозда хэм мылтык.
Бу хэлгэ ничек життегез?Бердэн бер сорау бирде.
Ватанны кемгэ саттыгыз?Кем икэн ул жэбер?
Ну кисэк кенэ уяндым.Сойлэшеп бетерэ алмадым.
Краватымнан куркуумнан,чуть кенэ мэтэлмэдем.