Рубаи от Руми. Даже на ангела будет похож монгол

Саид Сангин
Даже на ангела будет похож монгол – он из армии зла,
Если на золоте написано имя монгола – грош ему цена.
Никогда не надейся поднять колос с поля монгола;
Видимо посеял на земле семья монгола - сам сатана.

пер. Саид Сангин

Гар шакли мугул шакли фаришта аст – бад аст.
Гар номи мугул ба зар навишта аст – бад аст.
Зинхор зи хирмани мугул хуша мадор,
Хар кас, ки тухми мугул коштаааст – бад аст.

Мавлоно Дж. Руми-Балхи - 13 век, время нашествия монголов(натерпелся, видимо, а так он был истинным космополитом)