Село

Юрий Остин
Закинуті хатини.
Покинуте село.
Що сталося навколо?
Куди життя пішло?

На цвинтарі могили.
Трава навкруг. Хрести.
Проходиш тут насилу.
І хочеться піти...

...І хочеться побігти,
В минуле босонІж,
В стару батьківську хату
Вернутися скоріш.

Та часу не зупинеш.
Ось півжиття пройшло.
Нікого не зустрінеш -
Загинуло село.

2016, 4 жовтня 2019