Як гартувалася сталь

Поэт Закарпатья Василий Галас
* З почутого дитячого.

Роман я став читати
«Як гартувалась сталь»…
Сюжет його бентежний
і в нім що не деталь.
Йшла боротьба народна
під спалахи буття.
Одне країна мала
на всіх серцебиття.
Під кулями ходили
і у вогні пожеж
з народу патріоти
корчагінці, авжеж.
Писав біографічне
Островський нам своє -
якою мир ціною
у нас сьогодні є.
Ми скресли у епоху
великих перемін.
Її плоди спожиті -
розгубленість взамін...
Історія поняття
з'ясовує складні.
Так суть патріотизму
відкрилася мені.

Жовтень 2019