1, Поетът и сънят

Величка Николова -Литатру 1
ПОЕТЪТ И СЪНЯТ
Литатру1




Вдъхновение от Алексей Романов5:
Потому что закончилос лето

„ Надоело торчать в интернете,
А на улицу выйти нельзя… „
Автор: Алексей Романов 5




ПОЕТЪТ И СЪНЯТ
Автор – Величка Николова – Литатру1


Омръзна ми да пиша на полето,
да ми намига всеки слънчоглед,
а щом се влюбя, казват ми : „Заето!”
и търся друга. Ставам разноглед.
Една светулка светна над стиха ми
Помислих си, че малко съм поет,
а тя ме стрелна нежно, спря дъха ми
и после литна, сякаш съм зает.
Тъгата ме убоде като трънче.
С отровен връх се впи дълбоко в мен,
 но изведнъж от маковото зрънце
се пръкна мак и ми запя рефрен.

Събудих се. Това бе сън – буквално.
А дните ми със обич са – реално!

Литатру1