Океанiя!..

Зозуля Юрий Павлович
...найглибший — неба океан:
   найчудернацькі риби там;
   на його дні зірки небесні,
   й на тому тлі діла чудесні...

...вночі дрейфує найохоче,
   себе напружувать не хоче;
   на плині ночі найпомітня:
   медуза місяця самітня...

...та як затягує поверхню
   якимись хмарами й дощами;
   або забілює снігами:
   чи у туман вмакають землю...

...як одрізає нас од світу!
   ані привіту з того світу!!
   ні неба, ні його склепіння!!!
   й натягується пуповиння...

...чи цим, — обурені вітри,
   що зазвичай метуть двори;
   бо переймають неподобства,
   та розганяють темні хлопства...

...яснІ, устеляться проміння
   на піднебеснеє тремтіння;
   і просто в небо плигне сонце:
   сей світ обризкає, обсяє...

...весь — височіє, — океан!
   весь височіє, — й тут, і там!
   на ніч піднімуться й зірки:
   порухатись, подИхати...

...й повисочіти!
   і я ж твій берег, Океане! —
   й до Тебе височію саме! —
   не в змозі низом, — височію............

—   —   —   —   —   —   —   —   —
Адресую свіжі "Будьмо й Щасти!" цим (і незримим!) авторам відгуків на «Це - Океанiя!..» (Юрий Зозуля):

Поринула і я з вами до неба, Юрію!))))))
Так горобчиком і злетіла - не вперше!)))))
Дякую за красу!
З теплом, я.
Соловей Заочник   11.03.2012 17:58

Супер! У Вас дуже гарні українськомовні вірші. Захоплююсь...
Марина Штефуца   05.03.2012 00:01

Мне очень понравилось это стихотворение, очень красиво написано.
Алыкель   17.08.2011 11:40
)) а я украинка , хоть и думаю и говорю по-русски. Мой папа украинец. Рідну мову розумію і люблю. Так сложилась жизнь, что большую её часть от момента рождения я прожила в среде обитания русской и не в Украине, а на Севере.. Вот так и получилось...
Алыкель   17.08.2011 17:44

Мені сподобалось про небо-океан! Пригадалось, як у Біблії :" І Бог твердь учинив, і відділив воду, що під твердю вона, і воду, що над твердю вона... І назвав Бог твердь "Небо"!
Наталя Мазур   15.08.2011 22:32

—   —   —   —   —   —   —   —   —
А наступним відвідувачам + нові примовки: ні дня, ні каїну, ні юді, не рідня; смерть й "братерським" окупантам...