Чи зможемо?

Олександр Мачула
Ніч укриває балдахіном,
розшитим маревом зірок,
вогонь згасає у каміні,
планиди зведено курок…

Чекає нас невтішне завтра,
хіба цього хотіли ми?
Лунає знов, немовби мантра,
що від суми та від тюрми…

Дивлюсь в майбутнє України,
в густий, як молоко, туман.
Зуміли ми пройти руїну.
Чи вдасться нам здолать обман?!.

вересень – жовтень 2019