Co sie dzieje?

Татьяна Прит
Cos w sercu zaszalalo.
Cos w zylach zaiskrzylo.
I woda zimna mnie olalo.
I wichrem mocno zakrecilo.

I widze tylko skrzyzowanie.
I wszystkie drogi mgla ukryte.
Ja nie rozumiem tego zagmatwania.
A wlasny mozg korzeniami owity.

Ja nie rozumiem co sie dzieje.
Nie moge biec ani do tylu, ni do przodu.
I tylko pytam : Co ten wiatr nawieje,
Gdy wejde nago do nieznanej wody?

Ja cicho pytam, Ciebie pytam:
Co mam z tym zrobic? Cos sie dzieje!
Lecz nic nie slysze, tylko serce chwytam.
I czekam, czekam. Co sie dzieje??

TAT 06.10.2019 ( 19.03)