В студ и пек, триолет, Литатру1

Величка Николова -Литатру 1
В студ и пек
(триолет)

Автор - Величка Николова - Литатру1

Не се живее лесно в студ и пек.
Треперят и врабчетата на двора,
а котаракът дебне на стобора.
Не се живее лесно в студ и пек.
Гладуват често обеднели хора.
На старците животът не е лек.
Не се живее лесно в студ и пек.
Треперят и врабчетата на двора.

Литатру1