Бог сус

Игорь Степанович Шевчук
    Бог Ісус
    Особлива поема


Хто любить Бога —
думає про Нього
й переживає подих
Бога.


О Бог! —
тоді вже не спішиш
до всього!
Тоді вже краплі з неба
й з серця—
все від Нього,
і вже від Нього
і тепло й краса,
і розум й серце.


О розум й серце!
як я вас спасав,
коли вже розум має силу,
(вже серцем!!)
а серце — бачить!
(розум   -  в нім!!!)
Що ж?   -
Бог в нім написав!!

А плачуть душі
як без зору
й зійшла Краса...
й так як собаки...
де ж любов?!




Тож Мень-мислитель каже:
«Питання це хвилює...
і недостатньо є
освітлене у християн,
у нас...
Я про любов
і мало думав,
мало читав,
й мало писав...»
Так і Антоній Сурожський... більш
про Любов у Церкві...
і так недоосвітлюють —
весь час!..
та в мені пишуть Небеса!!



Стільки любові ! 40 книг
хто б написав??
удар!
меч слова — втяв!
і в крові закипають Небеса!!
Ти
Кров Свою у мене —
лляв! і не згасав!!!
Страшна Краса!!!

09.10.2019