Казан ветеринария институтына багышлап

Фаниль Асфаров
Сагындырыпта куя кайсы вакыт
Ачлы туклы студент чакларым
Йокы туер туймас баштан
Иртэн торып укырга чапканым.

Искэ тошэ студент буфетлары
Ярты стакан менэ дигэн каймак
Берэр телем ипи белэн ашап куйсан
Туя иде безнен ачкан тамак.

Горлэп тораторган фоелары
Тыйнак булган аудиториялэр
Институт каршындагы скэмиялэре
Бик куп студент хэллэрен кургэннэр.

Куз яшлэре булган, беренче мэхэббэт
Шатлыклары хэм укенеч
Эллэ нинди трагедиялэр кургэн
Керу ягындагы калонналы баскыч.

Эти энилэрне каршы алган
Авылдан килгэн мал врачларын
Хэм кон саен котеп торган иртэн
Ин якын дус ректор килгэнен.

Бик тиз утте студент чаклары
Укып чыккан профессия белэн эшлим
Инде олкэн баштан мин мал врачы хаман
Тик икенчелэй булуумны телэмим.