Как се прави триолетът и Тъй се прави

Величка Николова -Литатру 1
Как се прави и така се прави триолет
Литатру1

Как се създава триолет
( триолет )
Автор – Величка Николова – Литатру1


Какъв звънлив е триолетът.
Любим ти става изведнъж.
Въртиш и сучеш букви. Лесно.
Какъв звънлив е триолетът.
Нанизвай правилно куплета!
Четвърти ред, ти, здраво дръж!
Какъв звънлив е триолетът.
Любим ти става изведнъж.

Литатру1

*


Тъй се прави триолет
( Учебна творба от Литатру1)
Автор – Величка Николова – Литатру1


Тъй се прави триолета.
Спазвай схема ред по ред. Ах!
Ред три – с първия римувай.
Слагай първи. Не умувай!
Пети – с първия римувай.
Шести ред римувай с втор`я.
Тъй се прави триолета!
Спазвай схема ред по ред. Ах!

Литатру1