Еделвайс

Величка Николова -Литатру 1
Еделвайс
http://www.stihi.ru/2019/10/15/7948 - (бг-ру - Серж Конфон3)
Автор – Величка Николова – Литатру1


Моят път
е по- тънък
и от нишка
на прежда,
моят път
е изпълнен
с побледняла
надежда,
че по камъни
 остри
и по храсти
с бодли,
ще додрапам
до горе,
 гдето няма
ежбИ,
гдето няма
крамОли
 и невинни
сълзи.
Изкачих се...
с усилия,
 и затърсих
люб`ви.
А там -
бялото цвете,
между голи
скали –
по- самотно
 от мен е!
То със нежност
мълви:
- Любовта ли
тук търсиш?
Тя е пламък
 искрящ -
по- изгарящ
от огън
 и разпалван
от страст.
Слез сред хората
долу.
Там е
нейният рай.
Опознай го
навреме
 и обичай
безкрай!


Литатру1
България
София