Отец Небесный...

Анастасия Котюргина
Айцец Нябесны
               уласнай рукой рашыў
прышыць любоўю
               мяне да тваёй душы.

Адно -  іголка
               балюча  ўвайшла, 
                Гасподзь!
Ні ўскрыку!.. Толькі
                цябе не пе-ра-ба-роць…

З табой не здужаць -
                ты хочаш не ў час сысці.
(не дужа добра
разлічаны супраціў).

Не рвецца повязь
                і шнары баляць…
Ўначы
      сціхае боязь,
                што сэрца тваё маўчыць….

...Калі Айцец наш
                не чуе майго “люблю” -
Ён усміхнецца
              і зноўку бярэ іглу.