Две реки. С укр

Блантер Татьяна
С востока и на запад, и обратно,
По городам и сёлам, широки
Текут по Украине благодатной
Из слёз и крови  две больших реки.

Мосты меж ними горе наводило,
По свежим ранам налагало швы.
Да только там само же и  ходило,
Никто не шел, не подавал руки.

Кто и зачем разрушил добрый мир?
По разным берегам родных расставил?
Восток израненный  стоит  в крови,
И  Запад весь в слезах оставил.

Какая сила перекрыть смогла б
Источник, напитавший землю горем?
Текут по Украине реки зла.
Вот-вот те реки  превратятся в море .
 
Нас с  головой волною захлестнёт
Как Атлантиду  яростным  потоком.
Не ты, не я уже теперь не в счёт.
Ни сна, ни дня, ни Запада с  Востоком ...

Поможет кто? Ни дома, ни страны.
Как возвратить любовь?  Добро в закладе.
Все руки в шоколаде у войны,
А кровь не так видна на шоколаде.

           ***



Оригинал - Юлия Чернышева 3
http://www.stihi.ru/2017/12/06/5354


Від Заходу на Схід та навпаки,
Проходячи крізь низку сіл та міст,
Течуть по Україні дві ріки -
Одна із крові, а друга із сліз.

Між ними горе зводило мости,
Єднаючи, мов шви по свіжій рані,
Але ніхто не хоче ними йти,
І руку першим простягать не стане...

Хто і навіщо зруйнував наш світ?
Ми стоїмо на різних берегах,
Та коли у крові потоне Схід,
То Захід захлинеться у сльозах.

І як не перекрити джерело,
З якого, топлячи країну в горі,
Тече й тече по Україні зло,
То дуже скоро ріки стануть морем!

І з головою хвиля захлисне,
Як Атлантида, підемо під воду,
Не стане на землі тебе й мене,
Ні сна, ні дня, ні Заходу, ні Сходу...

Але ніхто не може дати ради,
Як повернути мир, добро й любов.
А у війни - всі руки в шоколаді,
На шоколаді не помітна кров!



        ***

Илл. - Маковский Владимир Егорович
Украинский пейзаж с хатами. 1901
Холст, масло.