Яшен

Гулия Илнуровна
Нигэ сон сез куклэр кукрисез?
Очкынланып утлар сузасыз?
Эллэ бармы берэр сагышыгыз?
Бэлкем, ачу белэн кайныйсыз?

Нигэ сон сез куклэр кукрисез?
Кара булып караласыз да,
Зур-зур тамчы булып - тугэрэклэп
Жиргэ яшегезне сибэсез?

Нигэ сон сез куклэр кукрисез?
Вакыт-вакыт боз кисэге булып
Жиргэ сибэсез шушы ачуны.
Аннан агасыз сез ташу булып - горлэп
Жирнен юып кара тузанын.

21.07.2019