Машиналар уза...

Гулия Илнуровна
Машиналар уза выжылдатып...
Копчэклэрдэн бар як тарафларга -
Сибеп козге сары яфраклар.
Эллэ инде шушы яфраклар
Синнэн мина сэлам юллыйлар?

Машиналар уза выжылдатып...
Бэрелеп кала биткэ жиллэре.
Эллэ инде чэнечкеле жил дэ
Котэ микэн сою килгэнен?

Машиналар уза выжылдатып...
Суык - тэнгэ килеп сарыла.
Салкын кочагына алып мине
Суытмакчымы шунда ул була?

Машиналар уза выжылдатып...
Очып куна юеш тамчылар.
Эйтерсен лэ шул тамчылар да
Жылы сорый биткэ сыенып.

Машиналар уза выжылдатып...
Барам хаман сине уйлап мин.
Кил соеклем, килче яннарыма -
Жылытырмын сине соеп мин!

 11.08.2019
(10.10.2018)