Лита и Компарсита, сонет

Величка Николова -Литатру 1
Лита и Компарсита, сонет
Автор – Величка Николова – Литатру1


Таз` вечер е прелестна, цветна, досущ като цветен катун.
В съня ми дъга многоцветна - ухае на хубав парфюм.

По устните утро се плъзга, със дъх на отвара от мак.
Денят с ускорение се хлъзга и нощен сън грабва ме пак.

А сутрин – вратата отварям – да лъхне крайбрежния бриз
и кътам в сърцето, затварям на времето всеки каприз,
и чакам деня, в който Лита ще вихри със теб Компарсита.


*

Фото - Google (Марк Спейн - англ. художник)