Княже Владимире

Сергей Есин 2
Яко солнце возшел над землею Русскою,
Славный княже Владимире,
Просветил народ Христовой истиною,
Указав нам путь ко спасению,

И крестил во Днепре  у подножия
Славного града Киева,
Избавляя Русь от многобожия,
Правой верою в Бога единаго.

Во Христа на Голгофе распятого,
В третий день для всех нас воскресшаго,
Человечество от смерти избавльшаго,
И спасение нам принесшаго.

Возросла Русь былиною силою,
Духом веры правой наполнилась,
Подарив миру святых заступников,
Во Христе Иисусе угодников.

Славься, радуйся, Церковь Русская,
Процветая на ниве Божией,
И молитвами князя Владимира,
Во Христа  наша вера умножится!