Залатая восень

Станислав Шастак
Рассыпае восень
Лiсце залатое
На возера просiнь
Пад хадулi хвоек

Выслала кiлiмы
На лясныя сцежкi,
Дыямент азiмых
Атачылi ўзмежкi

Срэбрам павуцiны
Быльнёг аздабляе
Восенi карцiны
Радзiма малая!