Гунчишкаки муаззин. На таджикском языке

Абдукаюм Мамаджанов
    ГУНЧИШКАКИ  МУАЗЗИН



Бисёр аст ачоибот               
Дар замину коинот,               
Дар шахру дехоту дашт               
Вакти сармову гулгашт…    
               
Хар сахар вакти намоз               
Баланд мекунад овоз               
Як паррандаи хушру-               
Гунчишкаки азонгу.    
               
«Чик-чирик, чирик-чик-чик,               
Чирик-чик-чик, чик-чирик,               
Медамад субхи содик               
Бо изни Хак аз машрик.               
Тез аз хоб бедор шавед,               
Ба намоз катор шавед!»
               
Пас гунчишки бекарор               
Овозаш зангуладор               
Дар зери санги катор               
Ё дар сурохи девор               
Пинхон шуда, боисрор               
Менишинад интизор,               
То баъд аз чошту нахор,
Азон гуяд боз як бор.
               
Чик-чиккунон муаззин               
Пеш аз намози пешин               
Бо овозаки ширин               
Бо суруди дилнишин               
Мекунад аз нав огох               
«Шитобед ба намозгох!»
               
Вакти намози дигар
Суруд мехонад аз сар
То дихад бори дигар
Аз вакти намоз хабар.

Сипас то намози шом
Гунчишкаки хушкалом
Бе хонишу .сурудан
Машгул аст ба паридан.
 
Баъд у хангоми парвоз
Бо чик-чики дилнавоз
Ба ибодату хуфтан
Тайёр месозад хештан.

Хуллас панч вакти намоз
Гунчишкаки хушовоз
Бо овозаки баланд
Чик-чирики дилписанд
Бе соату бе ченак
Аз вакт медихад дарак,
Вакти намоз ба моён
Аник мекунад аён...

Нозам аз ин сарнавишт,
З-он, ки дехамон-бихишт,
З-он, ки махлуки доно,
Хурдакак, лек тавоно -
Паррандаи сахархез
Озодаву бапархез,
Гунчишкаки азонгу
Бо «чик-чирик»-и хушру
Шояд хар руз бо моён,    
Гах ошкор гахе нихон
Дар дилаш мехри Яздон
Бошад хамрох намозхон.

                2005