Виноградарство, виноробство... Сезонний малюночок!

Зозуля Юрий Павлович
  [А сезоном можна вважати і котрусь зі справ, і шмат життя: ба, навіть ціле!
   А на сезон російської навали — смерть й "братерським" окупантам!!
   А на довші часи — ні дня, ні каїну, ні юді, не рідня!!!]


...виноградник мій дичАвів,
   лози з лезом й не спізнались;
   гнались в пошуках нектарів:
   ген, тяглись-переплітались?

...ягід сік як рід, з коріння,
   сам солодкий, в гіркість лозам;
   п’янко йшлось метаморфозам:
   геть виброджувавсь в творіння??

...й осінь, й воля, листю в зграю,
   плоду ж прихистку не маю;
   й все, що є, — з небом дорога:
   просто* світла... просто* Бога???
 

*) ці два "просто" — значенням "до": світла, Бога...
 
Й відгуки зо згарища «Виноградарство, виноробство... Сезонний малюночок!» (Юрий Зозуля): а їм свіжі мої "Будьмо!"

Люблю перечитувати вірші, які чимось вразили. Цей - саме такий. Дякую. З повагою.
Олена Лоза   20.06.2013 00:48

Гарно!!!
Дякую!!!
Успіхів та натхнення!!!
З теплотою душі та повагою,
Владимир Прохода   10.11.2012 21:57

...й осінь, й воля, з листям в зграю,
   плоду ж прихистку не маю;
   й все, що є, — з небом дорога:
   просто* світла... просто* Бога???
*****
Спасибо, Юрий!!!
Удач!!
Игорь Лебедевъ   09.11.2012 14:45