***

Димитр Дянков
Есен

Пързулна се лятото - лист отбрулен.
Заглъхна с ехо от смях и песни.
Косо е слънцето. И дъх от дюли
изпълва въздуха на дворовете тесни.

Студени утрини с пари бензинови
мачкат спомена за безгрижния бриз.
Но чака гроздето с искрите малинови
да пише пак на зимата по белия лист.