Сагын мине

Фаниль Асфаров
Сагынганны нигэ дер сизмим
Бердэ тоймыйм барыларын
Козлэр алып керде кунелемэ
Эчеттереп сары моннарын

Коз керэ ул сизмидэ каласын
Жилфердэдеп сары яфрагын
Кычкырырмын иде "Кая барасын"
Мин кышнын котэм ак карларын

Их сагынганынны белсэм иде
Козге жиллэр белэн атылып
Тэрэзэнне ватып керер идем
Союнечлэренне барын татып

Сагындырмасада, зинахар сагын
Мин котэм син сагынганны
Мине сагынган кеше бар диеп
Мин шигерлэр язырмын иде тагын.