Санга хаар

Василий Полятинский
Сарсыарда эрдэлээн уhуктан
ТYннYгYм сабыытын арыйдым,
Санга хаар YллYктYY турарын
КереммYн олуhун долгуйдум.

Омуммар мин сYYрэн тахсаммын
Ол хаары ытыhан ылбытым,
Ахтыбыт эбиппин сYрдээ5ин
Айыл5ам бу кэрэ бэлэ5ин.

Сырдык хаар YллYктYY тэлээрэн
Санныбар, баттахпар олордо,
Санга хаар сып-сырдык дьYhYнэ
Сылаастык дьолунан толордо.

Сарсыарда эрдэлээн уhуктан
ТYннYгYм сабыытын арыйдым,
Санга хаар YллYктYY турарын
КереммYн олуhун мин YердYм.



слова Степанида Иванова
музыка Константин Мохначевский



ПЕРВЫЙ СНЕГ



Я проснулся, спозаранок, на заре,
Распахнул враспашку, настежь я окно,
Настелился снег сегодня на дворе,
И волнение горит в душе одно.

Я взволнован, быстро выбежал во двор,
Свежий снег руками я схватил тотчас,
Очень я соскучился, слепит мой взор,
Серебром  природы чистотою наст.

Благородным снегом устлана земля,
Снег ложится, нежным пухом на луга,
Первый снег сверканьем граней хрусталя,
Вновь наполнил счастьем жизни берега.

Я проснулся, спозаранок, на заре,
Распахнул враспашку, настежь я окно,
Настелился снег сегодня на дворе,
И, щемяще, сердце радостью полно.



Василий Полятинский
18:30 - 21:00 20.10.19