Спомен

Росен Русев
СПОМЕН

Когато видя първият сняг
и белите върхове,
пъртините първи по белотата
и тишината...
Снежинки танцуват
и в душата е бяло,
спомен за теб застава до мен
да видя косите огрени от слънце,
очите поели тъга
от любов загорчала,
топли длани
и сърце като хладният камък,
за последно прегръдка
и връщане няма назад.
Спомен останал...