Колы тоби за 90,

Васыль Брыль-Кобзар
Скла2й жэ но косты

Суетімся сегодня с Ёгом!
Быто хочым вvэ всю Европу
Да, гэх, за одну суботу
Прыбраты хоть крохы.

Ну, і чого гонды хочыш –
Уvэ закруцэньне аv гловы
Од гэтых упремых осыj
Да гразных латок везьдь.

І мы розозлывся добрэ:
Ох, дам вуv я вам тут хлоркы!
Да нет, просто смыjімося
І неvнынько венічком.

Котору ныділю гонымо,
А jім хоть бы хны на покотовы!
І мы поскыдав і с полов уvэ
Своjі дывны ходнікы.

А там у мышэj шо робыця!
Штырхіть усэ с тюфяком сырым!
Ну, і повісь поскы2нэ,
Хэ-хэ, на дротыну v.

Ну, j наша выровка товстая
У міг узяла і лопны в раз.
От пак запусьценьне в Котара!
Поjды шо удолаj.

А дэнь-то зу7 коротынькыj:
Бо встанэ чы Коця вовремя,
Колы сыдымо в фотошоповы
Да балуім Бродніцу.

А ведь С3льцу sэ хочыця
І, моvэ, яку б молодушку.
Но гэто схыба но в горsыку.
А так – ек Господь дасьць.

От вчора нас пырыпысвала
Така свята бы j, хы, Кішычка.
І аvны сама здывувалася,
Шо дедка шэ j ныsырбатыj.

Ну, j мы тут поjідь до Пінску нат.
Бо тама в Мняв баня гых яка!
Сыстра vэ однуть і вгоsае
Полуднём гарачым.

Сама vэ ны белка в vыдкості:
У Савушкыj млеко тіскае.
Оно шоб ны озаботытысь
По рідныj свёкровцы.

Ну, j всі тут помочныкы ля мні.
Счас хату усю побілымо.
Ага, роsыкнуцьця j швагеры
Гвоздзя залупаныты.

І мы гороскопа дывымось:
І шо то у мня за зіркы там…
Да скількы ты ны выречуjся,
Хана шэ од роvденьня!

Всі градусы чы послідныя
Чы надто уv пэршы j швыдкы каксь.
І мы шэ, згынь, до Васілісок:
Венерка в Стрыльці vэ?

Ну, j дэ наjдэш гэтку дівчынку,
Коб-шоб хоть мазго компосцірвала
Да была шэ і красіва мал
І ны сварыла діда.

От, вах, якы морокы завш.
Бы vытымо шэ рік тысячу.
А ведь сосудікы Ёгінскы
Хрустальны, бы в ёлочкы.

У каvного некы v схільносьці.
І но у Біvків ныц,
Шо дэся улад завалылыся
Ув петлі восьміркы.

Ну, j jідэ, ох, тая Мышычка
Сётут всэ до Тігра.
А була б пара – vылізна!
Бо Танька начытана!

...от хто нас ждэ но, можэ,
Попок у Яновы (фотка)