Пекельнi муки...

Таша Тополь
Жіноча робота – постійний процес…
Обходить вона лиш еліту й принцес,
А більшу частину звичайних жінок
Дістала ця праця вже до печінОк…

Підлогу помила – і знов треба мити,
Сім’ю покормила – і знову кормити,
Здається, що вчора лиш одяг попрала,
А нині на нове прання назбирала…

Але найчастіше щоденне завдАння –
Це кухня і страв для сім’ї готування:
Зварить, стушкувати, насмажить, спекти,
Салатів родині смачних насіктИ…

А потім весь посуд брудний перемить…
Як все це згадаєш – аж серце щемить.
І знов готувати та мить без кінця…
Ну просто дістала, блін, кухня вже ця!

Боюсь, що як буду я, грішна, в аду,
На муки пекельні – до кухні піду,
Казан на вогні мене й тут не мине,
Та тільки варитиму я, не мене…