Журавлi

Сергей Краснопольський
Тихо лист опада, ніби в річці вода
Літо бабине гінко спливає            
І кудлатий туман обгортає лиман
В його тенетах осінь блукає

В небі глянь журавлі клином тануть в імлі
Відлітають до теплого краю
І протяжні курли, в душу смутком лягли 
Я їх поглядом в даль проводжаю.

Журавлі, журавлі, стихли в синій імлі
Як там буде вам, в краї чужому?
Вас чекають простори на рідній землі
Повертайтесь весною додому.
16.10.2019р.