Якая плынь

Виктория Ковель
Якая плынь!
Нясе у вiр.
Загiнуць-
Не злiчыць хвiлiн.
Нясе ды б'е,
Без перапынку
Аб кожны бераг.
Як трасцiнку
Кiдае углыб,
Ды зноу наверх.
Каб зведау,
Грэшны чалавек,
Свой цяжкi шлях
Ды лёгкi бег,
Як гэта зведалi
Спрадвек
Усе продкi,
Родныя, жывыя.
Мае, твае...
Усiх часам змые!
Усе,хто загiнуу,
Згаснуу, быу!
Хто па зямлi
Раней хадзiу.

Здаецца,
Ты сябе згубiу,
Што жыу,
Што ты зусiм не жыу!
Ды рукi долу,
Цяжкi шлях...
У вiр нясе,
Змывае. Узмах...
Цяпер глядзi
Ты, чалавек!
Якi кароткi
У цябе век!
Жывi, змагайся
З усiх сiл.
Каб потым Бога
Не прасiу,
Каб потым рук
Не падымау,
У неба грозна
Не крычау.
Што ты прасiу,
А Ён маучау...