Марина Хлебникова. Блоку. Рус. Бел

Максим Троянович
Гулянье, грезы, грохот, грязь.
Диск лунный. Лужи. Дискотека.
Сип ветра, Вечер. Векосвязь.
Фонарь. Аптека.

Из мутной сыворотки лет
отцедится грядущим веком
полсотни слов, десяток мет -
Фонарь. Аптека.

"Двенадцать", вышедших в метель,
бредут искать иную Мекку,
а в этой - те же. Ночь. Постель.
Фонарь. Аптека.

Блоку
 
Гулянне, мроі, грукат, бруд.
Дыск месяцовы. Лужы. Дыскатэка.
Сіп ветра, Вечар. Векамруд
Ліхтар. Аптэка.

З каламутнай сыроваткі гадоў
адцэдзіцца будучым векам
паўсотні рыфм, дзясятак слоў -
Ліхтар. Аптэка.

"Дванаццаць", выйшащшых ў завею,
пайшлі шукаць іншую Меку,
а ў гэтай - тыя ж. Ноч. Партупея.
Ліхтар. Аптэка.

    Перевёл Максим Троянович