Лыстя роскыдало по ставочку. Песня!

Таиса Гамаюнова
Лыстя роскыдало по ставочку,
Як ти одыноки дни мойи,
А совсим ныдавно у садочку
Гарно так спивалы соловьи.

Плаче дэсь так жалибно гитара,
Стоны йдуть с блыскучойи доскы,
В човни дэсь плэвэ коханых пара -
Серце рве у мэнэ от тоскы !

Я ж тут тоже раннёю высною -
Наче лыстя у води цией,
Кынулась в кохання с головою
И трымтила в нижности твоей !

Забажалось знову так кохаця -
Щоб про всэ на свити позабуть !
Цилый день очамы любоваця,
Ничью на плечи твоём заснуть !

Ой, ты врэмя, ты лыха годына !
Чо ты баламутышь жисть мою ?!
Ось була сидыночка едына -
А тепер уся сида стою !

А ще мойи очи волошови
Щастя хочуть бачить напослид !
Рукы щоб кохалы ти шовкови,
Та стогнало сэрцэ ны от бид !

Ласкую душа моя томыця,
Прыгорнуця хочиця к туби -
Хай бы всэ було - як мини сныця -
Як высною у ставку туди !

Залышылась тут одна з бидою -
Ты з другою дэсь зустрив высну !
Мини хоть бы осинь - ну з тобою,
Та кохання ничь хоть бы одну !

Сонце сило нызько дэсь у гаю,
Витыр по води понис лыству,
Я тэбэ , мыленькый, вирно знаю -
Ны забуду вик -  пока  живу !