За грихы яки доля така?! Песня!

Таиса Гамаюнова
Хлопци грають - дивчата танцують,
Тай мылуюця дэсь край сэла,
В ридной хати пошты ны ночують -
Матэ замиж мэнэ отдала !

Припев:
Ой, матуся, чого ж туби трэба ?!
Чим мишала то воля моя ?!
Було щастя мое аж до нэба !
А тэпэр плаче доня твоя !

Тай на що отдала за старого,
За грихы яки доля така ?!
Я ж до болю кохала другого -
С чёрным чубом свого голубка !

Хоть грозылася ты мэнэ быты -
Як ны чула туди я цёго !
Ты скажи як йёго ны любыты -
Як вин краще на свити всёго !

Я просыла так щастя у Бога -
Вин ны всим же дивчинам дайе,
Ты взяла - отдала за другого -
Тай розбыла сэрдэнько мое !

Мамо, ты ж мое щастя згубыла !
И на видайишь даже того,
Щож ты дони своей наробыла -
Одибрала мылого мого !

Ой, куды ж мини диця из хаты ?!
Як дождаты зорю по утру -
Як згадаю, що трэба з ным спаты -
Краще зараз я, мамо, умру !

Я ж як сыза голубка порхала,
А тэпэр я ны зможу литать,
Ой, за що доля зла  наказала -
Биз мылого весь вик коротать !