Велесова нiч

Олександр Мачула
В магічну Велесову ніч
жахи блукають між хатами
і марять іншими світами
в палахкотінні зоресвіч.

То душі предків кожен рік
з небес приходять на гостину,
даруючи себе частину
й благословінь гірський потік.

Бо Коло року Білобіг
вже вкотре вручить Чорнобогу
й ворота з «Наві» для Сварога
відкриє наче оберіг.

Чарівну музику віків
зіграє Велес на сопілці,
а частування на тарілці –
залишмо душам прабатьків.

У темну Велесову ніч,
страхи здолавши підсвідомі,
здобудеш силу й у содомі
та зрозумієш – це не кітч!

25.10.2019