Varm c g nakts

Илварс Спейсманис
Es piedzimu nakt; vistum;;kaj;,
Kad ;aunums k; s;rga plos;s,
Kad asme;i dv;seles vaj;,
Bet ve;i gar miesu vien knos;s…

Kaut tiecos p;c siltuma, piena,
P;c m;las, p;c gl;stiem un V;rda,
K; tums; lai atrod kaut vienu,
Ja zibe;i miesu jau sp;rda??

K; migl; v;l atceros m;ti,
Ar asar;m br;naj;s ac;s;
...t;s notec;j' pa dzelo;dr;ti,
Un caur manu sirdi nu l;s…

V;l atmi;; atvadu saucieni –
K; nepr;ta ork;ns tu aur;ji,
Bet p;d;jie v;rtu klaudzieni,
Tos sl;p;ja bezgala sp;ji…

T; st;vu es nakt; viens pats,
Starp ;ogu un lokanu ;;di,
Nav Dieva, ir vien Velna rats,
Kas iegrie; ;o ell;go sm;di.

Vai teiksma par r;tausmu m;ts?
Vai sent;vu pr;tulas plikas?
Vai atn;ks ;ai zem; reiz R;ts,
Bez MANAS ga;as uz rikas…