Нiч

Клавдия Дмитрив
Місяць мені колискову співав,
Заколисував,наче в колисці.
« Спи солодко, - ніжно мені він сказав, -
Сни хай присняться барвисті».

Коник на скрипці заграв у траві,
Вітер за смичок теж взявся,
В саду щебетали всю ніч солов'ї,
А місяць зі мною гойдався.

Зорі світили мені цілу ніч,
І вітер наспівував пісню.
Зрозуміть не могла я у чому ж бо річ,
Та заснула я солодко,звісно.

Наче в колисці я спала всю ніч,
Аж сонце мене розбудило.
Воно доторкнулось оголених пліч,
«Прокидайся», - промовило мило.

Розплющила очі – проміння в вікні,
Солов'їні пісні не стихали.
Всю ніч про кохання співали пісні
Й світанок вони  зустрічали.

Наче в казці минула ,насправді, вся ніч,
Не хотіла розплющувать очі,
Проснувшись – збагнула у чому ж бо річ:
Сни наснились мені ті пророчі.

26.10.2019 р.