Повчання

Виктор Янковенко
Життя коротке,
               тому – кохайтесь.
Будьте щасливі
                і посміхайтесь.
Не завдавайте
                нікому болі
І не цурайтесь
                своєї долі.
Щоб гроші тратить –
                навчись робити.
Щоб зневажати –
                навчись любити.
Спочатку слухай,
                потім балакай.
Спочатку думай,
                потім калякай.
Хочеш збрехати –
               навчись мовчати.
Ненависть, злобу –
                вижени з хати.
Ще до молитви
                зумій простити.
Не спіши вмерти.
                поспішай жити!