Мiй мальовничий край!

Николай Чельтер
Там, де Вовча біжить поміж лісом,
Де шумує зі скель  джерело,
Що породжено блискавки списом,
Там іскрить моє рідне село!

Там степи є барвисті широкі
І долини до самих осель,
В небі сонячнім та синьоокім
Над полями кружляє орел!

Коте хвилями хліб колосистий,
Від орла стереже фазанів,
Помагає так вітер колиской,
Хоч  нажаль, що орел зголоднів!

Там у повінь виходить вся річка
Що весни, коли тануть сніги,
І ту воду п’є  груша там «дичка»,
Коли дном там стають береги!

Там у лісі кукують зозулі
І оборюють дуб кабани,
Урочисто пасуться косулі,
Довгу слину ковтають вовки!

В річці Вовчій там фауна грає,
Греблю гате завзятий борсук,
І карась там не спить, не дрімає,
Бо на нього полює зграй щук!

Навіть взимку життя не стихає,
На снігу слід тварин всіх знайдеш,
Час від часу там білка зітхає
І шарфи своїм діткам пряде!

В світі неба немає синіше
І чорнішої навіть  ріллі,
Білий світ-тут усе наймиліше
І рідніше не має землі!
23.10.2019.         с.Іскра