Ой, чого ж ны дала мини матэ?! Песня!

Таиса Гамаюнова
Вэчирынка гудэ дэсь у хати,
Баян грайе, сопилка сопыть !
Дивчинонька одна на закати
Пид вырбою у ричкы грустыть !

Баянист прыглянувся молодки -
Йёго голос йий душеньку рвэ,
Губы манять як мэд тий солодки,
Чёрный чуб йёго в бровах плэвэ !

Аж сэрдэнько вулканом клыкочить
Як ти рукы йёго кнопкы жмуть,
Вона бачить йёго дуже хочить,
Дэ нихто йих ны може спугнуть !

В ничку маныть йёго за собою -
Вин всэ грайе, писни пидпива,
Може вже закохався другою -
Тий, що краще на свити спива ?!

Припев:
"Ой, чого ж ны дала мини матэ
Голос тий, що сэрця вырыва ?!
Пидгукала я ным бы из хаты
Спивуна, що кохання скрыва !"

Бо вже зябко мини на мосточку -
Аж загрудыну зводэ мою !
Витром рвэ из вырбы по лысточку -
Як на папирти начэ стою !

Просю Господа - "Дай же кохання -
Ны ыначэ я тут и помру !"
Довгожданнэ мойе тэ свидання
Хай покрыйе туман по утру !"

"Одигрийе хай плэчи дивочи -
Начэ птаху пид осинь в гаю,
Тай на мэнэ хай дывляця очи -
Ти що ради йих  мэрзну стою!"

"Мисяць свитэ - тропыночку выдно -
Ну на нэйи ныкого нэма -
Як стояты одной уже стыдно -
Скажуть хлопци - зийшла я з ума !"

"Но сэрдэнько повирыть ны хочэ -
Що ны прыйдэ николэ мылый,
Вин з другою уже дэсь шэпочэ -
Ой, за що мини рик такый злый !

Припев:
"Ой чого ж ны дала мини матэ,
Голосок -  що сэрця вырыва -
Пидгукала я ным бы их хаты
Спивуна -  що кохання скрыва  !"


28.10.2019.