Мати Божа пiд хрестом стояла

Клавдия Дмитрив
Мати Божа під хрестом стояла,
Муки сина бачила вона.
Гіркі сльози Діва пролива,
А знущань була година не одна.

Мати Божа під хрестом стояла,
Сина розпинали там жиди.
Фарисеїв між вірян впізнала,
Та не знала,що від них чекать біди.

Мати Божа під хрестом стояла,
На хресті голівку син схилив.
Гіркі сльози Діва проливала,
Щоб не плакала Ісус її просив.

Мати Божа під хрестом стояла,
Кров’ю на хресті Ісус стікав.
Що помре за нас Діва не знала,
Та Ісус про свою смерть раніше знав.

Мати Божа під хрестом стояла,
Серце розривалося з жалю.
На коліна до землі припала
На каміння на Голгофі,не в раю.

Мати Божа під хрестом стояла,
Тіло сина зняли із хреста,
На руках останній раз тримала,
Цілувала його рани і перста.

Мати Божа під хрестом стояла,
Голосила-плакала вона.
З ран Христових кров ще витікала.
Смерть Ісуса через нас була страшна.

28.10.2019 р.